preskoči na sadržaj

Srednja škola Zabok

Projekti Europske unije

Studijsko putovanje u Pariz

Autor: Ivana Manojlović, 15. 11. 2023.

Sve što je lijepo kratko traje. Za naše zadnje studijsko putovanje ostavili smo kolijevku gastronomije - Francusku. Pariz, grad umjetnosti i kulture ostavljanja bez daha svojom ljepotom ali i pomiče granice moderne kuhinje. Tu se savršeno uklapa Ecole Ducasse, škola koja istražuje filozofiju chefa Alain Ducassea, razvija najnovije gastronomske trendove te pruža mogućnost amaterima da barem na par sati uđu u svijet chefa Ducassea. Imali smo čast prisustvovati gastronomskoj radionici gdje smo naučili male tajne velikih kuhara.

A znamo i odakle uhvatiti najbolji kadar Eiffelovog tornja.

Izvješće pripremila:
Kristina Kovačec
Koordinatorica projektnih aktivnosti

Sve što je lijepo kratko traje. Za naše zadnje studijsko putovanje ostavili smo kolijevku gastronomije - Francusku. Pariz, grad umjetnosti i kulture ostavljanja bez daha svojom ljepotom ali i pomiče granice moderne kuhinje. Tu se savršeno uklapa Ecole Ducasse, škola koja istražuje filozofiju chefa Alain Ducassea, razvija najnovije gastronomske trendove te pruža mogućnost amaterima da barem na par sati uđu u svijet chefa Ducassea. Imali smo čast prisustvovati gastronomskoj radionici gdje smo naučili male tajne velikih kuhara.

A znamo i odakle uhvatiti najbolji kadar Eiffelovog tornja.

Ukoliko ste ljubitelj umjetnosti, svakako posjetite Louvre, jedan od najvećih svjetskih muzeja.

 

 

Izvješće pripremila:
Kristina Kovačec
Koordinatorica projektnih aktivnosti

Nastavljamo s usavršavanjem na Le Cordon Bleu, svjetski poznatoj, obrazovnoj instituciji za pružanje najviše razine kulinarskih i ugostiteljskih poduka. Imali smo čast prisustvovati radionici slavnog _pastry chefa_  Emanuele Martelli koji nas je upoznao s tajnama pripreme francuskih _macarons_.

Iz Pariza put nas vodi u regiju Loire poznatu po proizvodnji najboljih francuskih vina. Obišli smo dvije obiteljske vinarije gdje su nas upoznali sa poviješću vinarije, procesom proizvodnje vina uz degustaciju pod stručnim vodstvom sommeliera.

Caves Ambacia

Domaine Dutertre

Od vinograda do boce... savršeno opisuje posjet i obilazak svjetskih proizvođača šampanjca u regiji Champagne.

Champagne Charles Mignon

Moët & Chandon

 




CMS za škole logo
Srednja škola Zabok / Ivana i Cvjete Huis 2, HR-49210 Zabok / www.ss-zabok.skole.hr / srednjao@inet.hr
preskoči na navigaciju