2020-02-04 08:53:47

Gastronomske radionice - BIVŠI UČENICI ZA SADAŠNJE UČENIKE

U Srednjoj školi Zabok - Regionalnom centru kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo već su se udomaćile gastronomske radionice pod nazivom Bivši učenici za sadašnje učenike.

Dana 31. siječnja 2020.g. odrađena je gastronomska radionica, u kojoj je naš bivši učenik, mladi chef Matija Jagić, pokazao učenicima 2.THK razreda što se sve može, uz malo mašte, kreativnosti i volje napraviti s jednostavnim namirnicama iz okruženja. Naime, ovog puta tema radionice bila je tradicionalna zagorska gastronomija ususret novim trendovima s novim tehnologijama. Uvijek si postavljamo pitanje: da li su krpice za zeljem dovoljno dobre kao gastronomska ponuda suvremenome gostu?

Naravno, učenici su mogli čuti i priču o njegovoj karijeri - kao učenik 17-godišnji Matija osvojio je titulu METRO Junior Top Chef 2016. godine. Po završetku školovanja radio je u restoranima s Michelinovim zvjezdicama, stažirao je u Italiji i Norveškoj, a nakon Masterclass radionice odrađene jučer u Kul Inu, već je danas našim učenicima došao predstaviti specijalite domaće kuhinje na drugačiji, suvremeni način, zatim odlazi na stažiranje u Njemačku, a uskoro i preko Atlantika. Poželimo našem Matiji puno novih uspjeha, a obečao je da će ponovno doći i odraditi s nama još zanimljivih gastronomskih susreta. Cjeloživotno učenje, a i mi učimo s njim.

Branka Kralj

 

 

 

 

 


Srednja škola Zabok