preskoči na sadržaj

Srednja škola Zabok

Projekti Europske unije

Radionica - ARTISAN SLADOLEDA u Kul In Sisak

Autor: Ivana Manojlović, 28. 4. 2021.

U okviru projektnih aktivnosti vezano uz soft komponentu projekta ReCeZa, temeljeno na elementu Jačanje kompetencija nastavnika i mentora, strukovni nastavnici Srednje škole Zabok: Tomislav Vranić, Tomislav Kožić i Boris Marković, sudjelovali su na jednodnevnom tečaju i radionici iz područja artisan sladoleda u Kul In-u, 24.04.2021. god.

 

 

 

 

Tema radionice bio je Artisan sladoled. Prezentacije su se odnosile na pripremu i karakteristike sladoleda i gelata, te mogućnosti sladoleda kako se on pojavljuje kao savory opcija, zatim je bilo riječi o Teoriji sladoleda, izračunu receptura, pripremi sorbeta (sorbet od crnih maslina, limun sa estragonom, prosecco s grejpom) te gelata (gorgonzola, pistacio, gianduia i dr. ). Pripremali smo kornete i gurmanske sladolede te sous vide jabuke, croumble i honey comb, a obradili smo i pariranje i plating sladoleda te degustirali sladolede. Na kraju su nam dodijeljena priznanja.

 

 

 

 

 

 




CMS za škole logo
Srednja škola Zabok / Ivana i Cvjete Huis 2, HR-49210 Zabok / www.ss-zabok.skole.hr / srednjao@inet.hr
preskoči na navigaciju